کتابخانه های تخصصی باید در پژوهش اثرگذار باشد
امتیاز:
به گزارش روابط عمومی مکتا از قم، آیتالله رضا استادی ظهر امروز در همایش کتابخانههای تخصصی استان قم" مکتا" که در سالن جلسات پژوهشکده علامه طباطبایی در قم برگزار شد، اظهار داشت: روزگاری بود که در شهر قم تنها سه یا چهار کتابخانه وجود داشت اما بعد از انقلاب کتابخانههای قم سیر صعودی داشته است.
وی با بیان اینکه ساماندهی کتابخانههای قم بعد از انقلاب وضعیت خوبی به خود گرفته، افزود: تمام اهداف در رابطه با مسئله کتابخوانی و گسترش فرهنگ کتاب در جامعه منوط به خوانده شدن کتاب های مفید و مؤثر در جامعه است و از اینجهت نیز نباید هر نوع کتاب با هر محتوایی را در اختیار مخاطبان قرار داد.
دبیر شورای عالی حوزههای علمیه گفت: ازجمله مهمترین شرایطی که کتابداران باید واجد آن باشند این بوده که باید آنها خود اهل کتابخوانی و شناخت دقیق از محتوا و آثار موجود در مجموعه کتابخانه خود شوند چراکه شغل کتابداری بهنوبه خود با سایر حرفهها و شغلها تفاوت دارد.
آیتالله استادی با تأکید بر حفظ و نگهداری درست از کتابهای خطی عنوان کرد: کتابهای خطی باید در اختیار کتابخانههایی قرار گیرد که شرایط و ظرفیت نگهداری از آنها را داشته باشند تا این کتب بارزش دچار آسیب نشود.
وی با بیان حدیثی از امام سجاد(ع) در زمینهٔ صفاتی که یک مسلمان باید دارای آنها باشد، ابراز کرد: وفادار دار بودن در برابر وظایف و مسئولیتهای که بر یک فرد نهاده شده از جمله صفات یک مسلمان حقیقی است که شامل تمام مسئولیتهای بوده که فرد در نهادها و در دیگر امور بر وی واگذار شده است.
آیتالله استادی با تأکید بر مسئله اخلاق در جامعه عنوان کرد: اگر اخلاق در جامعه درست و اصلاح نشود هیچ امر دیگری نیز اصلاحنشده و رنگ سامان به خود نمیگیرد و شرط مهم آنهم رعایت حلال و حرامهای الهی در تمام موارد و در حیطههای مختلف زندگی اجتماعی است، باید در زمینهٔ اخلاقی کاری کرد که بازارها، اقتصاد، صداقت و راستی بین مردم ما با جوامع فرقی تفاوتی آشکار داشته باشد.