کتابخانه دارالاعلام (وهابیت شناسی) میزبان اولین جلسه تور کتابخانه گردی کتابخانه های تخصصی استان قم (مکتا):
امتیاز:
کتابخانه دارالاعلام (وهابیت شناسی) میزبان اولین جلسه تور کتابخانه گردی کتابخانه های تخصصی استان قم (مکتا):
به گزارش دبیرخانه مکتا در اولین برنامه تور کتابخانه گردی، یکشنبه شانزده مهر 1396 مجمع کتابخانههای تخصصی استان (مکتا) همراه با جمعی از مدیران و مسئولان و کارشناسان کتابخانهها و کتابداری از کتابخانه تخصصی وهابیت شناسی موسسه دارالاعلام لمدرسة اهل البیت (ع ) تحت اشراف حضرت آیت الله مکارم شیرازی (دامت برکاته)، واقع در جمکران - میدان انتظار - موسسه دارالاعلام لمدرسة اهل البیت (ع ) از ساعت 10 صبح بازدید داشتند.
این کتابخانه به منظور تامین منابع مورد نیاز محققان در زمینه تحقیق در آثار و افکار وهابیت و امکان دسترسی محققان به منابع دست اول آنان در سال 1388 پایه گذاری شده است و اکنون این کتابخانه در سه بخش اصلی کلام وعقاید اهل سنت و وهابیت ، تاریخچه گروه ها و جریانات اسلامی در سده های اخیر، نقدها و پاسخها به شبهات وهابیت فعالیت دارد. این كتابخانه نزدیک به 15000 کتاب در این کتابخانه جمع آوری شده است که بخش اصلی آن را کتب نگاشته وهابیت تشکیل می دهد. علاوه بر آن تصویر بیش از 200000 کتاب و پایان نامه در زمینه نقد وهابیت به صورت پی دی اف جمع آوری شده و کتابهایی را که امکان دسترسی به آن ها نیست در اختیار محققان قرار میگیرد .
در ابتدا این تور، جمعی از کتابداران کتابخانه های تخصصی استان قم (مکتا) از بخشهای مختلف کتابخانه وهابیت شناسی و مخزن آن بازدید کرده و سپس طی جلسهای در مورد فعالیتهای عمومی و تخصصی این مرکز بحث و گفتگو شد.
ابتدا جناب آقای محمدی شجاعی (دبیر مکتا) ضمن خوش آمدگویی از اهداف و برنامههای پیش بینی شده برای تور کتابخانه گردی گفتند و مهمترین هدف این برنامه را آشنایی افراد با کتابخانه های تخصصی سطح استان، انتقال تجربیات، جلوگیری حتی الامکانی از موازی کاریها و شناخت ویژگیها و منابع خاص کتابخانه های تخصصی استان بیان کردند.
حجتالاسلام والمسلمین فروغی (مدیر کتابخانه وهابیت شناسی) مختصری از تاریخچه و روند شکلگیری کتابخانه سخن گفتند. سپس جناب اقای میبدی از روند مجموعهسازی و سازماندهی کتابخانه و جناب آقای دکتر قاسمی (معاون پژوهشی مرکز دارالاعلام) از مشاوره پژوهشی مرکز برای محققان و پژوهشگران سخن گفته و اعلام کردند طی توافق و تفاهم، سایر پژوهشگران و محققان کتابخانههای عضو مکتا میتوانند از مشاوره پژوهشی و دیگر خدمات کتابخانه استفاده کنند.
در ادامه جناب آقای رجبیان (مدیر کتابخانه آیتالله حائری) تجربیات خود در زمینه خدمات بخش امانت، مرجع و مطبوعات کتابخانه بیان کردند. حجت الاسلام جعفری فراهانی ( مدیر کتابخانه مجمع جهانی اهل بیت) با توجه به موقعیت جغرافیایی کتابخانه راهکارهایی پیشنهاد دادند تا مراجعه کنندگان هنگام مراجعه با مشکل مواجهه نشوند. سرکار خانم حجازی ( مدیر کتابخانه جامعه الزهرا) سهل الوصول کردن استفاده خواهران از کتابخانه را پیشنهاد دادند. جناب آقای احمدی (مدیر کتابخانه حوزه و دانشگاه) و جناب اقای رهنورد ( مدیر کتابخانه آیت الله بروجردی) استفاده از کارشناسان و اساتید کتابداری در فرایند سازماندهی و مجموعه سازی کتابخانه را ضروری دانسته و از تجربیات خود سخن گفتند.
در ادامه ارائه خدمات به کاربران میهمان، اشتراک گذاری فایل پایاننامهها، دسترسی به فایل پی دی اف برخی کتابها، طبق ضوابط و قوانین و مقررات کتابخانه جز موارد مورد بحث و گفتگو بود. نوع سازماندهی، نمایهسازی منابع و رعایت اصول و استانداردها از جمله بحثهای تخصصی این جلسه بود که نیازمند تعاملات بیشتر و انتقال تجربیات بوده و گفتگو در مورد آن به جلسات بعد موکول شد.
از جمله کتابداران شرکت کننده در این تور کتابخانه گردی خانم ها حاج باقریان، حسن نژاد، موحدی محب، جنت پور، فراهانی و پاسبانی و ... و آقایان دادگر، پیرانی، عبادی، شمس الدین، رضا زاده، عاصم آباد و حجت الاسلام و المسلمین مهری و ...بودند.