تجلی وحدت حوزه و دانشگاه در مجمع کتابخانههای حوزوی و دانشگاهی
امتیاز:
یست و هفتم آذرماه، یادآورعروج مجاهد خستگی ناپذیر و عالم ربانی، آیتاللّه مفتح، است که از پیشروان اندیشه وحدت حوزه و دانشگاه بود. این شهید والامقام در راه تحقق این اندیشه و آرمان بلند که از اندیشه بلند امام راحل رحمه الله برخاسته بود، تلاشهای بی وقفهای انجام داد.
وحدت حوزه و دانشگاه، یعنی حرکت پابهپای علم و دین. وحدت حوزه و دانشگاه یعنی وحدت در هدف، و هدف این است که همه به سمت ایجاد یک جامعه اسلامی پیشرفته مستقل و الگو حرکت نمایند. نبودِ همدلی و خوش بینی متقابل میتواند مانع مهمی در راه وحدت حوزه و دانشگاه به شمار آید. یکی دیگر از موانع وحدت، عدم شناخت دقیق از خصوصیات و توانایی های خود و طرف مقابل است. هر کدام از این موارد خود نیازمند بررسی جداگانه و دقیق است تا موانع وحدت و همدلی این دو قشر فرهیخته از میان رفته و پیوندهای دوستی و اتحاد، مستحکم تر گردد. یکی از ملموسترین و عینیترین زمینههای نزدیکی و همکاری این دو نهاد اتخاذ شیوههای مشترک آموزشی و پژوهشی است. تبادل اطلاعات، تشکیل شبکههای مشترک پژوهشی ـ اطلاع رسانی می تواند سهم بسزایی در همکاری و وحدت حوزه و دانشگاه داشته باشد.
مجمع کتابخانههای تخصصی استان قم که شامل کتابخانههای بزرگ حوزوی و دانشگاهی استان قم میباشد، با هدف آشنایی با توانائیها و ظرفیتهای متقابل، ایجاد تعامل و همفکری بین مدیران مراکز و موسسات، زمینهسازی جهت استفاده کاربران به ویژه اساتید و محققان از خدمات کتابخانهها و نیز مبادله منابع اطلاعاتی راهاندازی شده است.
تشکیل این مجمع گام بزرگی در ایجاد ارتباط و همکاری دو نهاد حوزه و دانشگاه بود که با راهاندازی پرتال مجمع با آدرسqom.simorgh.net به صورت رسمی آغاز به کار نموده است.
مهدی محمدی شجاعی
دبیر مجمع کتابخانههای تخصصی استان قم