در ادامه سلسله دیدارها و رایزنی ها با مسئولین پیرامون معرفی«مکتا» برنامه دیدار و گفتگو با حجت الاسلام و المسلمین دکتر سید ابوالحسن نواب (ریاست دانشگاه ادیان و مذاهب) در مورخ چهارشنبه 26مهرماه 1396انجام گرفت.
در ابتدای این جلسه مدیران کتابخانه های عضو مکتا از جمله آقایان رجبیان، سادات، راهنورد، و شبستری گزارشی آماری و تشریحی از مجموع فعالیت های مکتا ارائه کردند.
در ادامه جلسه ریاست محترم دانشگاه ادیان و مذاهب و رئیس «گروه برنامه ریزی حوزوی – دانشگاهی» با تاکید بر جایگاه و اهمیت علم و دانش، کتاب را پایه و بازوی اصلی علم معرفی کردند.
در این راستا ایشان با اشاره به تاسیس مجمع کتابخانه های تخصصی قم، این اقدام را حرکتی نو و برخواسته از نیاز جامعه علمی و اطلاعاتی دانسته و بر استفاده از ظرفیت های رسانه های مختلف جهت اطلاع رسانی به محققان و پژوهشگران نسبت به جایگاه، امکانات و توانایی های «مکتا» تاکید کردند.
ایشان هدف اصلی گردآوری منابع اطلاعاتی در کتابخانه ها را رشد و گسترش علم دانسته و خواستار توجه «مکتا» به این امر در ترسیم اهداف و چشم انداز های مربوطه گردیدند.
مشاور فرهنگی ریاست مجلس شورای اسلامی پیشنهاد مرکزیت «مکتا» به عنوان کانون کتابخانه های تخصصی کشور را ارائه نموده و خواستار ایجاد دبیرخانه دائمی «مکتا» در قم شدند.
همچنین ایشان ایجاد بانک اطلاعاتی جامعی از منابع کتابخانه های تخصصی ایران را به عنوان یکی از مهم ترین رسالت های «مکتا» مطرح کردند.
دکتر نواب یکی از چشم انداز ها و ظرفیت های مکتا را شتاب دهنده خدمات کتابخانه ای دانسته و با انتقاد از اقدام همه کتابخانه ها برای خریداری برخی منابع با کاربران خاص که به لحاظ مادی نیز هزینه های بسیاری برای کتابخانه ها درپی دارد، بر همکاری، اشتراک و تبادل منابع اطلاعاتی بین کتابخانه های عضو«مکتا» با حفظ و رعایت قوانین مالکیت فکری و معنوی و نیز ضوابط مربوطه، در سطح ملی تاکید کردند.
ریاست دانشگاه ادیان و مذاهب، دسترسی آزاد به منابع اطلاعاتی را از طریق خدمات «مکتا» در عمیق شدن تحقیق و پژوهش اثر گذار ارزیابی کرده و از آن با عنوان شبکه سراسری دسترسی به منابع اطلاعاتی در کل کشور یاد نمودند.
ایشان ضمن انتقاد از تبلیغات کم در معرفی مکتا افزودند باید مکتا از تمام ظرفیت های تبلیغاتی کشور و رسانه ها بخصوص رسانه ملی استفاده کند.
دکتر نواب تاکید کردند مکتا باید یکی از مراکز علم سنجی در کشور تبدیل گردد. ایشان افزودند در کتابخانه یک سیستم مستقل برای جستجو در منابع کتابخانه های عضو مکتا در نظر گرفته شود تا محققین از طریق آن سیستم بتوانند به منبع مورد نظر دسترسی آسان داشته باشد. وی اضافه کردند بزودی چشم انداز و برنامه های مکتا را ترسیم کنید و در تدوین چشم انداز از نظر اساتید و نخبگان استفاده کنید.
حجت الاسلام والمسلمین نواب با اشاره به این که سه سال فعالیت موفق «مکتا» نشان می دهد این مجمع بر اساس یک نیاز واقعی در جامعه علمی شکل گرفته و از اینکه با اجرای این طرح بیش از دو میلیون و هشتصد هزار جلد کتاب برای پژوهشگر دسترس پذیر شده جای تقدیر دارد و روزی را میبینم که با همت شما عزیزان شاهد یک کتابخانه هشتاد میلیونی در ایران باشیم. این شدنی است و با توجه به تجربیاتم می گویم.
کارهای بزرگ از جمع های کوچک و با پشتکار و انگیزه شروع و به ثمر رسیده اند.
نمونه آن را شما می توانید در مرکز خدمات حوزه و دانشگاه ادیان و مذاهب ببینید.
در بخش پایانی جلسه دکتر نواب برنامه «مکتا» جهت برگزاری همایشی به مناسبت هفته کتاب و تقدیر از یکی از شخصیت های تاثیر گزار در حوزه کتابخانه های تخصصی را بسیار شایسته و قابل توجه ارزیابی کردند.